Kindcentrum De Vlindertuin

Kindcentrum De Vlindertuin 2020-09-21T09:19:50+01:00

Kindcentrum De Vlindertuin biedt  opvang aan kinderen van 0-12 jaar in een warme en liefdevolle omgeving. Door samen te zijn, doen kinderen spelenderwijs sociale vaardigheden op. We geven ieder kind de ruimte om op zijn of haar eigen manier te ontdekken en ontwikkelen. Dit doen we met enthousiasme, oog voor de behoeftes van de kinderen en bovenal een geborgen en veilige omgeving te bieden. Wij bieden activiteiten aan die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en hen stimuleren. Omdat kinderopvang méér is dan opvang en verzorging terwijl u werkt!

Opvang en onderwijs werken nauw samen wat zorgdraagt dat de kinderen een goede start maken op de basisschool. Er is contact tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten, er vindt een overdracht plaats, en we gaan ook met kinderen die bijna 4 worden een kijkje nemen in de klassen zodat de overgang zo prettig mogelijk verloopt. Voor kinderen vanaf 4 jaar is het prettig om in hetzelfde pand te blijven en bekende gezichten te zien, en zoveel mogelijk op dezelfde manier benaderd te worden.

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Uw kind kan bij Kindcentrum De Vlindertuin terecht voor en na schooltijd in schoolweken, tijdens studiedagen en in de schoolvakanties. U kunt kiezen uit diverse pakketten: BSO school- en vakantieweken, BSO schoolweken, BSO vakantieweken.

De kinderen hebben een vaste, eigen basisgroep waar ze zoveel mogelijk dezelfde kinderen en medewerkers zien. Omdat de BSO in school is gevestigd, is overdracht en afstemming vanzelfsprekend. Kinderen kunnen binnendoor en zelfstandig naar de BSO komen.

Buitenschoolse opvang bij Kindcentrum De Vlindertuin bestaat uit 3 groepen:

Watervlinder (4 t/m 6 jaar): max. 20 kinderen

IJsvlinder (4 t/m 6 jaar): max. 20 kinderen

Vuurvlinder (vanaf 7 jaar): max. 20 kinderen

Onze voorschoolse opvang is open op maandag t/m vrijdag van 7:30 uur tot 8:45 uur (7:00 uur op aanvraag en bij voldoende aanmeldingen). Als de school begint, brengt de medewerker de jongste kinderen naar de klas, terwijl de oudere kinderen zelf naar hun klas mogen lopen.

Naschoolse opvang is geopend van maandag tot en met vrijdag, vanaf het moment dat de school uit is (14.15 uur). Bij Kindcentrum De Vlindertuin is de eindtijd 18.00 uur.

LRK-nummer buitenschoolse opvang: 128243193

U kunt ook bij ons terecht voor een kinderdagverblijf en peuteropvang

Kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Kindcentrum
De Vlindertuin

C. van Arkeldijk 22
1705 NP Heerhugowaard
072 572 03 41

Schrijf uw kind vandaag nog in en vul het inschrijf formulier in.

Inschrijven

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport

Download hier het pedagogisch werkplan