Kindcentrum in Tuitjenhorn een stap dichterbij

||Kindcentrum in Tuitjenhorn een stap dichterbij

Kindcentrum in Tuitjenhorn een stap dichterbij

Blosse opvang neemt per 1 september 2017 peuterspeelzaal ‘De Paddenstoel’ in Tuitjenhorn over van Kappio. Met deze overname komt de realisatie van een kindcentrum in Tuitjenhorn weer een stapje dichterbij.

Blosse opvang is met Stichting Flore (waar de Barbaraschool onderdeel vanuit maakt) een unieke en verregaande samenwerking aangegaan om hun ideaal, een gezamenlijk aanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar waar te maken. Op alle Flore scholen realiseren zij een omgeving waarin kinderen worden ondersteund in hun ontwikkeling, bij het vinden van hun plek in de wereld; een zogenaamd kindcentrum. Voor de Barbaraschool is dit de eerste stap om de peuterschool met een doorgaande lijn te verbinden aan onderwijs. Zij gaan hierin gezamenlijk toewerken naar één team en één pedagogisch visie tot het ontstaan van een kindcentrum.

Het huidige bestuur van De Paddenstoel, Kappio, staat helemaal achter de ontwikkeling van kindcentra en werkt van harte mee om dit voor de kinderen in Tuitjenhorn mogelijk te maken. De huidige leidsters blijven de jonge kinderen begeleiden en zijn blij dat ze aan deze ontwikkelingen mogen meewerken.

In het Kindcentrum zijn de grenzen tussen onderwijs en opvang, tussen spelen en leren, tussen de taken van de leerkracht en die van de pedagogisch medewerker vervaagd. Ouders en kinderen hebben te maken met één pedagogische missie en visie, één organisatie, één regie, één team en worden hiermee ontzorgd in het spitsuur van hun leven.

Op de foto: Marga Hendriks (Kappio), Jeanette de Jong (Blosse opvang).

2018-03-28T14:53:01+01:00 29-05-2017|