Paulus Kindcentrum

Paulus Kindcentrum 2020-07-13T11:06:05+01:00

Welkom bij Paulus Kindcentrum!

Bij Paulus Kindcentrum bieden we naast het onderwijs ook kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

We zijn gestart met het ontwikkelen van een bredere samenwerking tussen school en opvang waarbij we de gezamenlijk visie hebben uitgesproken: alle kinderen van 2 tot en met 12 jaar onder één dak.

Opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Uw peuter is van harte welkom om te komen spelen bij de kinderopvang in de Paulusschool. Uw peuter wordt opgevangen in de sfeer en de visie van de Paulusschool. Dat betekent:

  • In het Paulus Kindcentrum stap je de echte wereld binnen, gecreëerd door kinderen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Want ontwikkelen doe je samen, actief, spelend en onderzoekend, vanuit je nieuwsgierigheid en talenten.
  • Op de peutergroep vormen spelactiviteiten de basis. Spelactiviteiten waarbij plezier in het spelen in een liefdevolle omgeving voorop staat. Kinderen ontwikkelen zich daarbij in de volle breedte en leren veel, omdat ze van nature betrokken zijn bij het spel dat ze spelen.
  • Er wordt, net als op de school, ontwikkelingsgericht gewerkt vanuit thema’s die passen bij de belevingswereld van de kinderen. Daarbij werken de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groep 1-2 samen om een veilige, warme, rijke en uitdagende speel-leeromgeving te creëren voor de kinderen.
  • Door de intensieve samenwerking tussen de leerkrachten en pedagogisch medewerkers ontstaat er een doorgaande lijn in de ontwikkeling van elk kind. Dit maakt de overstap naar de basisschool vloeiender.

Praktisch

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw wensen kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  1. Uw kind komt bij ons een of meerdere hele dagen: wij zijn geopend op maandag t/m donderdag van 7.30 tot 18.30 uur. Bij voldoende aanmeldingen gaan we ook open op vrijdag. Vanaf 8.30 tot 12.00 uur doet uw kind mee aan ons peuterprogramma. Daarna lunchen de kinderen en kunnen, indien nodig, slapen op de groep. Klik hier om uw kind hiervoor in te schrijven.
  2. U meldt uw kind aan voor ons peuterprogramma. Dit houdt in dat uw kind twee dagdelen per week komt, van 8.30 tot 12.00 uur. Tijdens schoolvakanties is het peuterprogramma gesloten. Klik hier om uw kind voor het peuterprogramma in te schrijven.

Heeft u aanvullende wensen? Laat het ons weten zodat wij deze kunnen meenemen in de uitbreiding van het kindcentrum voor de toekomst.

LRK-nummer:
Peutergroep (2-4 jaar)  : 190757413
BSO (4-12 jaar)               : 201227976

U kunt ook bij ons terecht voor buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar: klik hier voor meer informatie

Paulus Kindcentrum
De Hucht 6
1851 ZC Heiloo
072 53 39 815

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport

Download hier het pedagogisch werkplan