Kindercentrum De Tuinfluiter

Kindercentrum De Tuinfluiter 2020-02-03T16:41:50+01:00

Bij Kindercentrum De Tuinfluiter zijn alle opvangvormen onder 1 dak te vinden. De overgang van de ene naar de andere groep gaat daardoor heel natuurlijk. Kinderen van de babygroep spelen al regelmatig op de peutergroep en kinderen van de peutergroep gaan, als zij hieraan toe zijn, regelmatig bij de BSO spelen. Op de gang en op de buitenspeelplaats wordt ook regelmatig gezamenlijk gespeeld waardoor kinderen goed bekend zijn met de pedagogisch medewerkers en kinderen van de andere groepen.

Kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Het kinderdagverblijf van De Tuinfluiter bestaat uit 2 groepen:

  • Babygroep De Stampertjes voor kinderen vanaf 10 weken tot 2 jaar
  • Peutergroep Balou voor kinderen van 2 tot 4 jaar

We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.00 uur (vanaf 7.00 uur op aanvraag en bij voldoende aanmeldingen). Kinderen in de leeftijd vanaf 10 weken tot maximaal 4 jaar kunnen een hele of halve dag naar de dagopvang. De minimale afname is 2 dagdelen of 1 hele dag.

De groepsruimte kent verschillende hoeken waarin de kinderen kunnen spelen. We hebben de bob de bouwerhoek, de keuken, de poppenhoek, een leeshoekje en de kleine en grote tafel enz. Ieder hoekje heeft z’n eigen activiteit. Kinderen kunnen er ook voor kiezen zich even terug te trekken in een hoekje. Spelletjes en puzzeltjes worden aan de grote tafel gedaan zodat de spullen compleet blijven en niet door de hele ruimte verspreid raken.

Buitenspelen is een belangrijk onderdeel van een dag bij kindercentrum De Tuinfluiter. Bij het aanleggen van de buitenruimte hebben we bewust gekozen voor een pad rondom het gras. De kinderen kunnen daardoor rondjes fietsen. We hebben een klein grasveldje met een doeltje en een stukje gras met een glijbaan. Volop mogelijkheden om te klimmen, fietsen, voetballen en ga zo maar door.

LRK-nummer: 134531425

U kunt ook bij ons terecht voor peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar: klik hier voor meer informatie

Kindercentrum
De Tuinfluiter
Pimenteltuin 13

1705 HW Heerhugowaard

Schrijf uw kind vandaag nog in, en vul het inschrijf formulier in.

Inschrijven

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport

Download hier het pedagogisch werkplan