Kindcentrum De Vlindertuin

Kindcentrum De Vlindertuin 2020-09-25T12:30:54+01:00

Kindcentrum De Vlindertuin biedt  opvang aan kinderen van 0-12 jaar in een warme en liefdevolle omgeving. Door samen te zijn, doen kinderen spelenderwijs sociale vaardigheden op. We geven ieder kind de ruimte om op zijn of haar eigen manier te ontdekken en ontwikkelen. Dit doen we met enthousiasme, oog voor de behoeftes van de kinderen en bovenal een geborgen en veilige omgeving te bieden. Wij bieden activiteiten aan die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en hen stimuleren. Omdat kinderopvang méér is dan opvang en verzorging terwijl u werkt!

Opvang en onderwijs werken nauw samen wat zorgdraagt dat de kinderen een goede start maken op de basisschool. Er is contact tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten, er vindt een overdracht plaats, en we gaan ook met kinderen die bijna 4 worden een kijkje nemen in de klassen zodat de overgang zo prettig mogelijk verloopt. Voor kinderen vanaf 4 jaar is het prettig om in hetzelfde pand te blijven en bekende gezichten te zien, en zoveel mogelijk op dezelfde manier benaderd te worden.

Kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Het kinderdagverblijf van Kindcentrum De Vlindertuin is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.00 uur (vanaf 7.00 uur op aanvraag en bij voldoende aanmeldingen). Kinderen in de leeftijd vanaf 10 weken tot 4 jaar kunnen een hele of halve dag naar de dagopvang. De minimale afname is 2 dagdelen of 1 hele dag.

Binnen het kinderdagverblijf bieden wij twee soorten opvang aan zodat u de opvangvorm kunt kiezen die het beste bij u past. U kunt kiezen uit horizontale of verticale opvang. Op de verticale groep De Bijtjes worden kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen. U kunt hierbij denken aan een thuissituatie waar kinderen tot 4 jaar elkaar ontmoeten en stimuleren. De kinderen blijven 4 jaar lang op dezelfde groep. Daarnaast hebben we 2 horizontale groepen: babygroep De Rupsjes voor kinderen van 0 tot 2 jaar en peutergroep De Lieveheersbeestjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op deze groepen is de omgeving en het activiteitenaanbod volledig ingericht op leeftijd.

LRK-nummer kinderdagverblijf: 981412385

U kunt ook bij ons terecht voor peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar: klik hier voor meer informatie

Kindcentrum De Vlindertuin
C. van Arkeldijk 22
1705 NP Heerhugowaard
072 – 572 03 41

Schrijf uw kind vandaag nog in en vul het inschrijf formulier in.

Inschrijven

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport

Download hier het pedagogisch werkplan