Paulus Kindcentrum

Paulus Kindcentrum 2020-07-13T11:06:05+01:00

Welkom bij Paulus Kindcentrum!

Bij Paulus Kindcentrum bieden we naast het onderwijs ook kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

We zijn gestart met het ontwikkelen van een bredere samenwerking tussen school en opvang waarbij we de gezamenlijk visie hebben uitgesproken: alle kinderen van 2 tot en met 12 jaar onder één dak.

Opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Uw peuter van 2 tot 4 jaar is van harte welkom te komen spelen bij de kinderdagopvang in de Paulusschool. Uw peuter wordt opgevangen in de sfeer en de visie van de Paulusschool. Dat betekent:

  • In het Paulus Kindcentrum stap je de echte wereld binnen, gecreëerd door kinderen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Want ontwikkelen doe je samen, actief, spelend en onderzoekend, vanuit je nieuwsgierigheid en talenten.
  • Op de peutergroep vormen spelactiviteiten de basis. Spelactiviteiten waarbij plezier in het spelen in een liefdevolle omgeving voorop staat. Kinderen ontwikkelen zich daarbij in de volle breedte en leren veel, omdat ze van nature betrokken zijn bij het spel dat ze spelen.
  • Er wordt, net als op de school, ontwikkelingsgericht gewerkt vanuit thema’s die passen bij de belevingswereld van de kinderen. Daarbij werken de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groep 1-2 samen om een veilige, warme, rijke en uitdagende speel-leeromgeving te creëren voor de kinderen.
  • Door de intensieve samenwerking tussen de leerkrachten en pedagogisch medewerkers ontstaat er een doorgaande lijn in de ontwikkeling van elk kind. Dit maakt de overstap naar de basisschool vloeiender.

Peuterprogramma

  • Uw kind komt 2 dagdelen per week.
  • We zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur.
  • Om aan te sluiten bij de schooltijden, bieden we verlengde opvang aan. U meld uw kind dan aan voor een hele dag. De kinderen lunchen dan in de peutergroep en kunnen slapen. Meer informatie vindt u hier
  • Tijdens schoolvakanties is het peuterprogramma gesloten.

Heeft u aanvullende wensen? Laat het ons weten zodat wij deze kunnen meenemen in de uitbreiding van het kindcentrum voor de toekomst.

LRK-nummer:
Peutergroep (2-4 jaar)  : 190757413
BSO (4-12 jaar)               : 201227976

U kunt ook bij ons terecht voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang

Kinderdagopvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar: klik hier voor meer informatie

Paulus Kindcentrum
De Hucht 6
1851 ZC Heiloo
072 53 39 815

Schrijf uw kind vandaag nog in, en vul het inschrijf formulier in.

Inschrijven

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport

Download hier het pedagogisch werkplan