Kindercentrum De Komeet

Kindercentrum De Komeet 2020-08-14T10:27:50+01:00

Kindercentrum De Komeet is een kindercentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Bij ons kunt u terecht voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Uw kind komt terecht in een knusse en sfeervolle omgeving. We werken laagdrempelig en vinden de samenwerking met ouders/verzorgers erg belangrijk.

De samenwerking met basisschool De Reflector zorgt ervoor dat we een doorgaande leerlijn kunnen creëren: een ononderbroken ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar.

Peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar

Er zijn in de Komeet 4 groepen peuteropvang gevestigd;

  • Astro 1&2 bieden elk ruimte aan 16 kinderen met 8 VVE kinderen die vier ochtenden per week komen en 8 reguliere kinderen in de leeftijd die 2 keer in de week komen.
  • Astro 3&4 bieden elk ruimte aan 16 kinderen

De peuteropvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur. Uw peuter komt twee ochtenden per week naar de peuteropvang. Bij de inschrijving kunt u een voorkeur aangeven welke ochtenden dit zijn. Ook is het mogelijk een 3de ochtend aan te vragen.

De peuteropvang van Kindercentrum De Komeet is een VVE-locatie. Dit betekent dat er extra aandacht is voor kinderen met een taalachterstand. Via de VVE methode Uk en Puk worden de kinderen spelenderwijs gestimuleerd om een zo soepel mogelijke start op de basisschool te maken. Het programma biedt activiteiten om kinderen spelenderwijs te laten groeien. Er wordt gewerkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Aan de hand van een thema wordt veel aandacht besteed  aan de taalontwikkeling van het kind.

De peuters spelen in een grote groepsruimte met verschillende hoeken waarin de kinderen kunnen spelen. We hebben de huishoek, de hoge tafel om aan te kleuren, knutselen etc. Buitenspelen is een belangrijk onderdeel van een dag bij de peuterspeelzaal. Buitenspelen betekent frisse lucht en beweging! De kinderen van de peuteropvang spelen meestal op het dakterras van het kindercentrum. Daar is voldoende uitdagend en ontwikkelingsgericht materiaal aanwezig, zoals fietsjes en ander rijdend materiaal.

LRK-nummer: 184755876

U kunt ook bij ons terecht voor een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang 

Kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar: klik hier voor meer informatie

Kindercentrum
De Komeet

Hemelboog Binnen 26
1705 SM Heerhugowaard

Schrijf uw kind vandaag nog in en vul het inschrijf formulier in.

Inschrijven

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport

Download hier het pedagogisch werkplan van Astro 1&2 (VVE)

Download hier het pedagogisch werkplan van Astro 3&4