Kindercentrum De Tuinfluiter

Kindercentrum De Tuinfluiter 2020-02-03T16:43:30+01:00

Bij Kindercentrum De Tuinfluiter zijn alle opvangvormen onder 1 dak te vinden. De overgang van de ene naar de andere groep gaat daardoor heel natuurlijk. Kinderen van de babygroep spelen al regelmatig op de peutergroep en kinderen van de peutergroep gaan, als zij hieraan toe zijn, regelmatig bij de BSO spelen. Op de gang en op de buitenspeelplaats wordt ook regelmatig gezamenlijk gespeeld waardoor kinderen goed bekend zijn met de pedagogisch medewerkers en kinderen van de andere groepen.

Peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar

De groepen hebben elk maximaal 16 kinderen per groep in de leeftijd van 2 tot 4 jaar onder begeleiding van 2 gediplomeerde pedagogisch medewerkers.

De peuteropvang is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur. Uw peuter komt twee ochtenden per week naar de peuteropvang. Bij de inschrijving kunt u een voorkeur aangeven welke ochtenden dit zijn. Ook is het mogelijk een 3de ochtend aan te vragen.

De groepsruimte kent verschillende hoeken waarin de kinderen kunnen spelen. We hebben de speel- werkverdieping waar de kinderen lekker kunnen spelen met de duplo, de huishoek, de lage tafels om lekker aan te kleuren, de hoge tafel om aan te knutselen enz. Ieder hoekje heeft z’n eigen activiteit. Kinderen kunnen er ook voor kiezen zich even terug te trekken in een hoekje. Spelletjes en puzzeltjes worden aan de grote tafel gedaan zodat de spullen compleet blijven en niet door de hele ruimte verspreid raken.

Buitenspelen is een belangrijk onderdeel van een dag bij de peuteropvang. De kinderen hebben de frisse lucht en de beweging hard nodig! Daarnaast biedt het ook weer andere mogelijkheden om iets te leren. Bij het aanleggen van de buitenruimte hebben we bewust gekozen voor een pad rondom het gras. De kinderen kunnen daardoor rondjes fietsen.

LRK-nummer: 134531425

U kunt ook bij ons terecht voor kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang 

Kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar: klik hier voor meer informatie

Kindercentrum
De Tuinfluiter
Pimenteltuin 13
1705 HW Heerhugowaard

072 – 534 93 80

Schrijf uw kind vandaag nog in, en vul het inschrijf formulier in.

Inschrijven

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport van deze locatie.

Download hier het pedagogisch werkplan