Kindcentrum De Vlindertuin

Kindcentrum De Vlindertuin 2020-02-03T17:04:33+01:00

Kindcentrum De Vlindertuin biedt  opvang aan kinderen van 0-12 jaar in een warme en liefdevolle omgeving. Door samen te zijn, doen kinderen spelenderwijs sociale vaardigheden op. We geven ieder kind de ruimte om op zijn of haar eigen manier te ontdekken en ontwikkelen. Dit doen we met enthousiasme, oog voor de behoeftes van de kinderen en bovenal een geborgen en veilige omgeving te bieden. Wij bieden activiteiten aan die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en hen stimuleren. Omdat kinderopvang méér is dan opvang en verzorging terwijl u werkt!

Opvang en onderwijs werken nauw samen wat zorgdraagt dat de kinderen een goede start maken op de basisschool. Er is contact tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten, er vindt een overdracht plaats, en we gaan ook met kinderen die bijna 4 worden een kijkje nemen in de klassen zodat de overgang zo prettig mogelijk verloopt. Voor kinderen vanaf 4 jaar is het prettig om in hetzelfde pand te blijven en bekende gezichten te zien, en zoveel mogelijk op dezelfde manier benaderd te worden.

Peuterspeelzaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar

De peuterspeelzaal heet De Zonnebloem en heeft plaats voor 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Er zijn altijd 2 pedagogisch medewerkers aanwezig.

De Zonnebloem is op dit moment open op:

  • maandagochtend van 8.45 – 12.00 uur
  • dinsdagochtend van 8.45 – 12.00 uur
  • donderdagochtend van 8.45 – 12.00 uur
  • vrijdagochtend van 8.45 – 12.00 uur

U kiest minimaal 2 dagdelen per week zodat uw kind voldoende tijd aanwezig is om zich vertrouwd te voelen op de groep.

De ruime groepsruimte wordt ook gebruikt door de BSO waardoor de inrichting is aangepast op beide doelgroepen. De groepsruimte is gesitueerd aan de zijkant van het pand en grenst enerzijds aan het schoolplein en anderzijds aan de hal.

Buitenspelen is een belangrijk onderdeel van een dag bij de peuterspeelzaal, kinderen hebben de frisse lucht en de beweging nodig. Er wordt buiten gespeeld op het plein bij het kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen de kinderen ook met andere kinderen spelen en komen ze ook jongere kinderen tegen. We hebben een grasveldje met o.a. een glijbaantje, klimrekje en houten speeltrein. Volop mogelijkheden om te ontdekken, klimmen, fietsen, rennen, scheppen en samen te spelen.

LRK-nummer: 981412385

U kunt ook bij ons terecht voor een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang 

Kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar: klik hier voor meer informatie

Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar: klik hier voor meer informatie

Kindcentrum
De Vlindertuin
 

C. van Arkeldijk 22
1705 NP Heerhugowaard
072 572 03 41

Schrijf uw kind vandaag nog in en vul het inschrijf formulier in.

Inschrijven

Een keer rondkijken? Vraag een rondleiding aan.

Rondleiden

Download hier het GGD rapport

Download hier het pedagogisch werkplan